OLON: Lokale omroepen blijven kweekvijver voor talent

De lokale omroepen in Nederland blijven een belangrijke kweekvijver voor nieuw radiotalent. De Volkskrant riep Amber Brantsen onlangs nog uit tot grootste radiotalent van 2016. Brantsen begon haar radiocarrière bij de lokale omroep van Leiden: Unity FM. Amber Brantsen is sinds begin dit jaar co-host van het ochtendprogramma op NPO Radio 1.

Lokale omroepen

De andere twee grootste radiotalenten van 2016, Radio 2 DJ Frank van ’t Hof en 3FM DJ Herman Hofman zijn ook beide afkomstig van de lokale omroep. Frank presenteerde bij Radio Midden-Holland en Herman werkte onder meer bij Drechtstad FM. De kenners die tot deze lijst zijn gekomen zijn allen vakmensen werkzaam bij landelijke omroepen, aldus de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland.

Frank van der Lende

In 2015 werd NPO 3FM DJ Frank van der Lende verkozen tot Radiotalent van het Jaar. Hij begon zijn carrière bij de lokale omroep van Uithoorn: Rick FM. Frank van der Lende heeft in 2015 een grote sprong bij 3FM  gemaakt: van nacht-jock heeft hij de middaguren van 16-18 uur overgenomen toen Coen en Sander vertrokken naar Radio 538. De OLON houdt een overzicht bij van alle DJ’s die zijn doorgestroomd van lokale omroep naar een landelijke radiozender.

NPO Campus

De OLON organiseert in samenwerken met de publieke omroep ieder jaar verschillende DJ Dagen voor jonge lokale radiotalenten. Deze opleidingsdagen worden gegeven in samenwerking met de 3FM Radioschool. Dit opleidingsinstituut voor jonge radiomakers is sinds kort verder gegaan onder de naam ‘NPO Campus’. Naast talenten voor NPO Radio 3FM worden er namelijk ook DJ’s opgeleid voor NPO Radio 2, NPO Radio 4 en NPO FunX.

Daarnaast organiseert ook meerdere Opleidingsdagen voor lokale omroepmedewerkers bij de NOS. Tevens kunnen lokale omroeptalenten meedoen met de Lokale Omroep Awards 2016 waar ook een prijs wordt uitgereikt voor ‘presentatietalent’.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.