Olympische Spelen ook uitgebreid te volgen via NPO Radio 1 en NPO Radio 2

De komende weken staat niet alleen op televisie NPO 1 in het teken van de Olympische Spelen ook de radiozenders NPO Radio 1 en NPO Radio 2 besteden aandacht aan dit evenement.

NPO Radio 1 Sportzomer

Vanaf vandaag, vrijdag 5 augustus, staat de NPO Radio 1 Sportzomer in het teken van de Olympische Spelen. Van alle wedstrijden met Oranje-sporters wordt verslag gedaan. Presentator en sportliefhebber Wilfried de Jong brengt elke dag om 13.00 uur een warming-up in de Sportzomer op NPO Radio 1. Erben Wennemars en Gio Lippens vatten dagelijks de belangrijkste sportgebeurtenissen van de dag samen. Elke nacht van 00.00 tot 06.00 uur presenteren Ronald Boot en Jurjen van de Bergh de nachtuitzending van de Sportzomer, waarin luisteraars onder andere wedstrijdverslagen horen van zwemmen, hockey en atletiek.

Sportverslaggevers van de NOS doen vanuit Rio verslag van alle wedstrijden waar Nederlanders aan meedoen. De wedstrijden beginnen elke dag rond 15.00 uur en gaan, als gevolg van het tijdsverschil, door tot 03.00 uur ’s nachts. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Het ritme van Rio op NPO Radio 2

Tot zondag 21 augustus staat ook NPO Radio 2 in het teken van de Olympische Spelen met muziek, achtergrondverhalen en nieuws. NPO Radio 2 dj Bert Haandrikman houdt vanuit Rio de Janeiro de luisteraars op de hoogte van de verhalen en belevenissen van de sporters en supporters. Floortje Dessing en Jeroen Kijk in de Vegte trekken met een bus Nederland in en gaan langs bij familie en vrienden van sporters in De Olympische Ochtend (BNN-VARA).

Floortje Dessing presenteert samen Jeroen Kijk in de Vegte De Olympische Ochtend bij BNN-VARA op NPO Radio 2. Het duo gaat met een bus het land door om radio te maken bij vrienden, familieleden, medestudenten, oud-clubgenoten en de allergrootste fans van de Olympische sporters om de mooiste Olympische verhalen vanuit Nederland te horen! De Olympische Ochtend is van maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus van 6.00 tot 9.00 uur te horen op NPO Radio 2 en vervangt in die periode Ekdom in de Ochtend.

NOS-nieuwslezers Carmen Verheul en Matijn Nijhuis brengen driemaal per dag een uitgebreid NPO Radio 2 Olympisch Journaal met daarin al het nieuws over de Spelen inclusief de NPO Radio 2 Medaillemeter. Bert doet vanaf het middaguur tot 0.00 uur verslag van de Olympische Spelen en is in verschillende programma’s op NPO Radio 2 te horen. NPO Radio 2 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.