Omroep Flevoland schrapt tv- en radioprogramma’s door bezuinigingen

Omroep Flevoland schrapt vanaf januari 2017 diverse radio- en televisieprogramma’s als gevolg van bezuinigingen bij de regionale omroep. Eerder deze week was al bekend geworden dat negen medewerkers bij de regionale omroep voor de provincie Flevoland worden ontslagen. De omroep moet 1 miljoen euro bezuinigingen.

Programma’s verdwijnen

Televisieprogramma’s zoals Natuurlijk Flevoland, Binnen de Dijken, Flevoland Sport, Struinen, Straatpraat en Bureau Flevoland verdwijnen volgend jaar bij Omroep Flevoland. De varia-programmering van de omroep wordt in verkorte vorm onderdeel van het dagelijkse nieuwsprogramma. Ook radioprogramma’s zoals Goedemorgen Flevoland, Forum en Langs de Zijlijn worden geschrapt.

Snelle online berichtgeving

Het nieuwe beleid bij  de regionale omroep is volgens directeur Allard Berends gericht op snelle berichtgeving van nieuws op de online-platformen, zoals de website, app, Facebook en YouTube. Die berichtgeving vormt dan de basis voor een nieuwsuitzending op televisie. In het weekeinde is er ruimte voor sport, maar minder dan voorheen en de presentatie op televisie verdwijnt.

Nieuwe invulling radioprogrammering

Ook komt er een nieuwe invulling van de radioprogrammering. Daar wordt de komende weken aan gewerkt. De wijzigingen zouden per 1 januari in moeten gaan, de datum waarop de bezuinigingen effectief worden. Berends denkt niet dat dat gaat lukken. Hij mikt op begin februari.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.