Omroep MAX dient aanvraag in voor televisiegids

maxDe publieke omroep MAX heeft vandaag een aanvraag ingediend bij het Commissariaat voor de Media voor het starten van een omroepmagazine met programmagegevens.  Dit bericht de omroep in een persbericht.

Na maandenlang onderzoek blijkt dat er grote behoefte is aan een nieuwe televisiegids voor de 50-plus doelgroep en MAX heeft dan ook voldoende vertrouwen in het succes van een nieuw magazine. Voormalig Veronica Magazine directeur/hoofdredacteur Peter Contant wordt de uitgever en hoofdredacteur van het MAX Magazine.

Jan Slagter, directeur van MAX: “Al sinds de oprichting van MAX wil ik graag een omroepgids starten. We wilden eerst voldoende leden hebben en een definitieve status in het bestel. Nu we die hebben, is het tijd voor de volgende stap. De onderzoeken ondersteunen ons in deze gedachte, zelfs in deze tijden van crisis. We zien de goedkeuring van het Commissariaat dan ook vol vertrouwen tegemoet”.

Ook is de omroepdirecteur zeer verheugd over de komst van Peter Contant als uitgever en hoofdredacteur van het nieuwe blad. “Zijn ervaring en kennis van deze markt zijn een belangrijke factor voor het slagen van de omroepgids.” Peter Contant: “Er ligt een kansrijk businessplan en aansprekende bladformule voor het nieuwe magazine van Omroep MAX. We zijn hierbij niet over een nacht ijs gegaan. Hier is lang en constructief over gesproken en er is niets aan het toeval over gelaten. Ik vind het eervol en uitdagend om van dit MAX omroepmagazine een succes te mogen gaan maken en hoop snel met m’n team aan de slag te kunnen.”

De start van de televisiegids is alleen nog afhankelijk van de toestemming van het Commissariaat. Zodra deze is gegeven, zal MAX het lanceringsmoment van het magazine bekend maken.