Omroep MAX trekt stekker uit Candlelight op NPO Radio 5

Een maand na de start van Candlelight op NPO Radio 5 is het programma al weer van de radiozender verdwenen. Omroep MAX heeft het contract met presentator Jan van Veen ontbonden. Dit bericht het Algemeen Dagblad vandaag.

Start begin dit jaar

Op vrijdag 4 januari van dit jaar was de eerste uitzending van Candlelight te horen op NPO Radio 5. Het programma was elke vrijdag tussen 22.00 en 0.00 uur te horen op de radiozender. Voorzitter Jan Slagter van Omroep MAX noemde vorige maand het programma van Jan van Veen “nog een icoon van een programma”.

Conflicten

Slagter zegt in de krant dat Van Veen het vaak oneens was met de muzieksamensteller van de NPO. Ook wilde de presentator niet naar de studio komen voor het programma en zijn thuisopnames zouden van te lage audiokwaliteit zijn. Ook bleef Van Veen actief op zijn eigen internetradiozender Candlelight. Volgens het Algemeen Dagblad gaf hij dit niet op als nevenactiviteit en leidde dit tot een conflict.

Programma

Het is nog niet duidelijk wie de vrijgekomen plek op de vrijdagavond op NPO Radio 5 overneemt. Het programma is eerder te horen geweest bij Radio Veronica, AVRO, Sky Radio en 100%NL. Sinds augustus 2018 was het programma te horen op de regionale radiozender Radio M Utrecht.