Omroep Rijswijk heeft beste papieren voor nieuwe machtiging

De huidige lokale omroep van Rijswijk, Omroep Rijswijk, blijkt de beste papieren te hebben om ook de komende vijf jaar de lokale omroep van de Zuid-Hollandse gemeente te zijn. Het College van B & W geeft in een advies aan de gemeenteraad van Rijswijk aan om de zendmachtiging voor vijf jaar weer te vergeven aan de Stichting Omroep Rijswijk. Dit bericht de website Grootrijswijk.nl

Gemeenteraad

De gemeenteraad buigt zich in december over het advies. Naast Omroep Rijswijk is ook het samenwerkingsverband tussen Midvliet FM/TV en Super FM in race voor de machtiging.

Twee gegadigden

Omroep Rijswijk is sinds een aantal maanden een samenwerkingsverband aangegaan met Feel Good Radio, de lokale omroep die ook actief is in de buurgemeente Pijnacker-Nootdorp. Midvliet FM/TV is al de lokale omroep in de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Super FM is een zender die momenteel alleen actief is op Internet. Super FM was in eerste instantie zelfstandig in de race voor de zendmachtiging voor Rijswijk maar is vorige maand een samenwerkingsverband aangegaan met Midvliet FM/TV. Toch lijken de beste papieren voor de nieuwe machtiging in handen te zijn van Omroep Rijswijk.

Voorkeur voor Omroep Rijswijk

Uit het advies blijkt dat zowel Stichting Omroep Rijswijk als Midvliet FM/TV een zogenaamd representatief Programmabeleidbepalend Orgaan (PBO) hebben. Voor Super FM heeft het College van B & W geen verklaring van representativiteit afgegeven. Het College van B & W stelt echter de gemeenteraad voor om een voorkeur uit te spreken voor de Stichting Omroep Rijswijk, “gezien de bestaande lokale inbedding en het bereik van deze omroep binnen de Rijswijkse samenleving.”

Nadat de gemeenteraad van Rijswijk haar voorkeur heeft uitgesproken over de nieuwe gemachtigde voor de zendvergunning gaat het advies naar het Commissariaat van de Media. Deze instantie neemt uiteindelijk het besluit wie de lokale omroep voor Rijswijk gaat worden. De lokale zendgemachtigde ontvangt jaarlijks een subsidie van 35.000 euro.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.