Omroep West komt met nieuwe programmering

rtvwestOmroep West, de publieke regionale omroep voor de regio Zuid-Holland Noord, heeft haar programmering zowel op radio als televisie aangepast. De bezuinigingen zijn mede-verantwoordelijk voor de aangepaste programmering.

 

“De regionale omroep in het noordelijk deel van Zuid-Holland gaat ondanks forse bezuinigingen, door op de ingeslagen weg: goede programma’s op radio en tv en een website waar het laatste nieuws altijd als eerste te vinden is. Die belofte geeft de regionale omroep voor 2014, een jaar waarin het niet makkelijk zal worden voor West.”, aldus het persbericht van Omroep West.

Bezuinigingen
Vanaf 2012 heeft Omroep West te maken met bezuinigingen, allereerst door de provincie Zuid-Holland. Sinds 2012 heeft Omroep West, net als veel andere regionale omroepen, te maken met forse bezuinigingen vanuit de provincie. Een deel daarvan is afgelopen jaar opgevangen door te snijden in personeel en kosten, waarbij redactionele activiteiten werden ontzien. Dit werd tot nu toe opgevangen uit de reserves van de omroep , maar vanaf 2014 gaan de bezuinigingen ook doorklinken in de programmering.

Radio programma’s verdwijnen
Per 2014 komt een aantal programma’s te vervallen, waaronder “Ik Hou van Holland” en “Isabelle Fixt het wel” op Radio West. Op TV zullen minder documentaires en informatieve programma’s te zien zijn, omdat “West op Zondag” vervalt. Ook het TV West Ochtendnieuws zal in 2014 niet meer te zien zijn.

Inzetten op ‘Online’
Omroep West gaat in 2014 volop inzetten op het online nieuws, via de website en de Omroep West-app. Op dit moment worden de nieuwspagina´s van Omroep West elke maand ruim 3 miljoen keer bekeken, en dat bereik blijft groeien. 2014 wordt een jaar waarin het nieuws nog sneller en beter op alle digitale kanalen te volgen zal zijn.

De belangrijkste veranderingen op een rij:
Radio West:
-Mogge Michiel, het nieuwsprogramma op Radio West, begint een half uur later (6.30 uur) en is vanaf 2014 ook op TV te volgen.
-Isablle Fixt Het Wel, verdwijnt
-Studio Haagsche Bluf gaat naar de late middag (16.00 tot 19.00 uur) en wordt een uur langer
-Patrick in de Spits gaat naar de vroege middag (13.00 tot 16.00 uur)
-Klassiek op Zondag gaat naar de vroege zondagochtend (07.00 tot 09.00 uur)
-Ik Hou van Holland, verdwijnt en wordt vervangen door non-stop muziek

TV West :
-TV West Sport op zaterdag wordt korter en soberder van opzet
-WestBusiness Presenteert: FRITS! (de talkshow van Frits Huffnagel) is vanaf maart 2014 de hele zondag te zien, ook ’s avonds
-West op Zondag (documentaires en evenementen) verdwijnt