“Omroep West online grootste groeier van alle regionale omroepen”

Omroep West was in 2018 de grootste groeier van alle dertien regionale omroepen qua online bereik. Dit bericht de regionale omroep voor het noordelijke deel van Zuid-Holland in een persbericht.

Online groei

Omroep West maakte in 2018 de grootste online groei (website en app) van alle regionale omroepen door. De gemiddelde groei van de regionale omroepen was 18,7%. De regionale omroep groeide in online bereik met maar liefst 34,2%. Dit blijkt uit de bereikcijfers die de samenwerkende regionale omroepen met elkaar delen, om de prestaties onderling te kunnen vergelijken.

“Trots”

Omroep West Hoofdredacteur Henk Ruijl is trots: “De inwoners van ons uitzendgebied weten ons te vinden, daar doen we het voor. De online-prestaties zie ik als een optelsom van alles wat we bij Omroep West doen: online, op radio en op televisie. Alle kanalen versterken elkaar en jagen elkaar aan. Ik zie het daarom als een omroep-brede prestatie, waar we met z’n allen trots op mogen zijn.”

Factoren

De groei van het online bereik komt volgens de regionale omroep door meerdere factoren. “Juist in het noordelijk deel van Zuid-Holland was in 2018 veel groot nieuws dat ook landelijk aandacht kreeg. Hierbij scoorden politie- en justitieonderwerpen het hoogst. Omroep West gebruikt sociale media zoals Twitter, Facebook en Instagram als nieuwskanaal, waardoor er vele volgers doorklikken naar app of website. Alleen al via Facebook leverde dit de omroep 6 miljoen extra online bezoeken op.“, aldus de omroep.