Omroep West opent eigen radiostudio in ADO-stadion

De publieke regionale omroep voor het noordelijke deel van Zuid-Holland, Omroep West, heeft gisteravond een eigen radiostudio geopend in het voetbalstadion van voetbalclub ADO Den Haag : het ‘Kyocera Stadion’.

De permanente radiostudio in het stadion is vrijdagavond geopend door de Haagse voetballegende Lex Schoenmaker, ADO-speler Danny Bakker en de hoofdredacteur van Omroep West: Renzo Veenstra.

De studio staat in de centrale hal van het ADO-stadion. Vanaf die plek, naast de receptie, komen de live-uitzendingen van Omroep West, dat alle wedstrijden van ADO Den Haag van integraal radioverslag voorziet. Er zullen ook vele prominenten aanschuiven om in Radio West Sport te praten over de Haagse club.

Daarnaast maakt ADO Den Haag de studio onderdeel van de rondleidingen door het stadion. Bezoekers kunnen ook op niet-wedstrijddagen plaats nemen aan tafel achter de microfoon,  foto’s maken en krijgen uiteraard informatie over Omroep West en de uitzendingen rondom ADO Den Haag.

Samenwerking
Omroep West en de voetbalclub ADO Den Haag werken al sinds enige tijd nauw samen. Vorig jaar werd er nog een samenwerkingsovereenkomst tussen de omroep en de voetbalclub getekend. Radio West doet van elke wedstrijd van ADO Den Haag een live verslag op de radio. Daarnaast zendt TV West elke vrijdagavond ‘De Grote ADO Show’ uit.