Omroep West van start met actie ‘Samen voor de Voedselbank’

Omroep West gaat vandaag van start met de actie ‘Samen voor de Voedselbank’, een inzamelactie waarbij lang houdbare levensmiddelen worden ingezameld voor cliënten van de Voedselbanken uit de buurt. De actie loopt tot en met 18 december. Hoogvliet supermarkten verbindt zich net als in 2014 aan de actie; iedere winkel van de supermarktketen is inzamelpunt.

Landelijke actie

De actie Samen voor de Voedselbank wordt in heel Nederland door bijna alle regionale omroepen tegelijk gehouden. Iedere regionale omroep vult de actie op hun eigen manier in, voor de Voedselbanken in hun eigen regio. Er is momenteel veel aandacht voor de schrijnende situatie van buitenlandse vluchtelingen. Daaraan wil de regionale omroep niet voorbijgaan, maar met deze actie wordt de nood van gezinnen in hun eigen buurt, niet vergeten. Het initiatief kwam twee jaar geleden van RTV Noord, dat zelf actie voerde voor de voedselbank in de provincie Groningen. Sinds vorig jaar doen, op Omroep Flevoland en RTV Rijnmond na, alle omroepen mee aan de gezamenlijke actie.

Actieperiode

Tijdens de actie voor de Kerstperiode zamelt de regionale omroep lang houdbare levensmiddelen in voor de Voedselbanken in hun regio. Het inzamelen vindt plaats tot en met 17 december, daarna volgt op vrijdag 18 december de finaledag. Tijdens deze finaledag worden alle ingezamelde levensmiddelen verwerkt tot een goedgevuld pakket, dat alle gezinnen in de regio die afhankelijk zijn van de Voedselbank rond nieuwjaar als extra pakket zullen ontvangen. In totaal gaat het in Zuid-Holland noord om circa 4.000 gezinnen en dus hoopt de omroep voldoende producten te ontvangen om deze 4.000 pakketten te kunnen samenstellen. Om elk pakket met de basisbehoeften te kunnen vullen wordt er ingezameld met hulp van een boodschappenlijstje met categorieën. Op de website www.omroepwest.nl/voedselbank en in alle Hoogvliet supermarkten is het boodschappenlijstje te vinden.

Succes van 2014 evenaren

In december 2014 hield Omroep West voor het eerst de actie Samen voor de Voedselbank. Toen werd er meer dan voldoende ingezameld om de 4.000 pakketten samen te stellen. Met alle producten die na het vullen van de pakketten ‘over’ waren werd de algemene voorraad van Voedselbank Haaglanden aangevuld. Tijdens de actie worden de lang houdbare levensmiddelen op diverse punten ingezameld. Natuurlijk kan dat in de
studio van Omroep West aan de Laan van ’s Gravenmade 2 in Den Haag, maar ook in elke Hoogvliet supermarkt is een inzamelpunt gevestigd. Omroep West presentatoren Fred Zuiderwijk en Nicolette Krul rijden daarnaast nog door de regio met het mobiele inzamelpunt en zullen diverse evenementen, verenigingen en winkelcentra bezoeken.

Uitzendtijden

p werkdagen staan de uitzending van 89.3 Radio West tussen 6.30-19.00 uur helemaal in het teken van de actie. Op TV West is de gehele dag live te volgen wat er allemaal in de radiostudio gebeurt. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30 en KPN kanaal 512), via de website Omroepwest.nl en de app.

Tweets:

https://twitter.com/omroepwest/status/674988211064541184

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.