Omroep Zeeland bereikt steeds meer Zeeuwen

Het bereik van de regionale omroep Omroep Zeeland groeit. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction. Omroep Zeeland weet 85 procent van de Zeeuwen te bereiken.

Kijkers

Via televisie zijn dat wekelijks 148.000 kijkers, de programma’s op Omroep Zeeland radio trekken wekelijks 74.000 luisteraars. Uit de metingen blijkt dat luisteraars langer luisteren en dat kijkers langer kijken. Een kwart van alle Zeeuwen maakt gebruik van zowel radio, televisie als de online kanalen van de omroep (website, apps en sociale media), 60% maakt gebruikt van één of twee kanalen.

Marktaandeel

De resultaten bevestigen volgens de regionale omroep het beeld uit een ander onderzoek. Volgens het Nationaal Luisteronderzoek (NLO) was Omroep Zeeland met een marktaandeel van 17,9% in de afgelopen maand niet alleen marktleider in Zeeland, maar bovendien de best beluisterde regionale omroep van Nederland.

Onderzoek

Het onderzoek wordt sinds 2013 elk voor- en najaar uitgevoerd door Motivaction in opdracht van Stichting ROOS (Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking). Het Nationaal Luisteronderzoek wordt doorlopend uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK onder verantwoordelijkheid van omroepen, mediabureaus en adverteerders.

25 jaar

De regionale omroep voor Zeeland vierde dit jaar haar 25 jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum werd een boek uitgebracht over de geschiedenis van Omroep Zeeland. Onder de titel ‘U hoort nog van ons!’ geeft auteur en radiopresentator Remco van Schellen een beeld van de de geschiedenis van de Zeeuwse regionale omroep. Het boek heeft uiteindelijk een omvang van 288 pagina’s gekregen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.