Omroep Zeeland in HD-kwaliteit te zien via DELTA

De regionale omroep Omroep Zeeland is vanaf vandaag te ontvangen via de kabel in HD-kwaliteit via aanbieder DELTA. Tot op heden was Omroep Zeeland alleen via Interactieve Televisie van KPN te zien
in HD-kwaliteit. “Een langgekoesterde wens, die in samenwerking met DELTA nu uitkomt.”, aldus de regionale omroep. Omroep Zeeland is en blijft te zien op kanaal 11 van het digitale basispakket van de kabelaar.

Hoogste kwaliteit

Hoewel Omroep Zeeland al volledig in HD werkt, werd het signaal nog altijd omgezet naar de ‘ouderwetse’ SD-kwaliteit. In samenwerking met DELTA kan de knop worden omgezet. ‘Nu is het moment dat we het ook kunnen laten zien’, vertelt directeur Monique Schoonen van Omroep Zeeland.

“Beeldkwaliteit die past bij de tijd”

De omroep wil zijn publiek graag bedienen met een beeldkwaliteit die past in deze tijd. Vier op de tien kijkers is tussen de 18 en 44 jaar oud. Die zijn met digitaal opgegroeid en verwachten het ook van ons. Zeker bij live registraties van sportwedstrijden zoals de Kustmarathon en muziekfestivals zoals Vestrock verwachten veel kijkers de hoogste kwaliteit.“, aldus Schoonen.

Meer pixels

De regionale omroep voor Zeeland wordt in HD opgenomen in het standaardpakket van Delta digitale TV. Voor mensen met een moderne HD televisie of een digitale HD ontvanger gaat de kwaliteit omhoog. Omroep Zeeland blijft ook via SD beschikbaar op digitale TV van DELTA en via de analoge kabel. Vanaf medio volgend jaar zal echter het analoge signaal verdwijnen bij de aanbieder.

KPN

Tot nu toe zijn de programma’s van Omroep Zeeland alleen in deze betere beeldkwaliteit te zien door abonnees van Interactieve TV van KPN. Nu zijn dus ook de klanten van DELTA aan de beurt.

De regionale omroep heeft een speciale pagina op haar website geplaatst met meer informatie over de HD-uitzendingen van de omroep.