Omroep Zeeland stopt distributie via satelliet

astraOp 2 december stopt de publieke regionale omroep Omroep Zeeland met uitzendingen via de satelliet. Dit heeft enkel gevolgen voor mensen die via de schotel naar Omroep Zeeland kijken aldus de regionale omroep.

Omroep Zeeland is, net als de meeste andere regionale omroepen, in 2006 gestart met uitzendingen via de satelliet. Dankzij een eenmalige financiĆ«le bijdrage van de overheid konden de regionale omroepen starten met uitzendingen via de Astra satelliet. Op eigen kosten heeft Omroep Zeeland de uitzendingen via de satelliet nog een aantal jaren doorgezet, maar door bezuinigingen op de regionale omroep komt daar nu een einde aan.

Mensen die via de schotel naar Omroep Zeeland kijken zullen op zoek moeten naar een alternatief, zoals de kabel, Digitenne of (mobiel) internet. Het gaat vooral om huishoudens in het buitengebied, recreatiewoningen en kijkers in het buitenland.

Omroep Zeeland heeft een speciale pagina geopend met veelgestelde vragen en antwoorden op de ontvangst van Omroep Zeeland: http://www.omroepzeeland.nl/satelliet.

Het is nog niet duidelijk of andere regionale omroepen hun uitzendingen via de satelliet ook stoppen.