NPO Radio 4: ‘Once Upon a Time in the West’ op 1 in Filmmuziek Top 40

De luisteraar van NPO Radio 4 stemt Once Upon a Time in the West van Ennio Morricone naar de nummer 1 positie in de Filmmuziek Top 40. De filmmuziek van The Lord of the Rings en Star Wars volgen op nummer 2 en 3.

Finale

De finale van de Week van de Filmmuziek op NPO Radio 4 is op vrijdag 2 maart van 12.00 tot 19.00 uur, live vanuit VondelCS te Amsterdam. Dieuwertje Blok, Christiaan Kuyvenhoven en Maartje Stokkers reizen langs de 40 meest populaire stukken en tellen af naar de onbetwiste nummer één. Filmjournalist René Mioch, musici en publiek schuiven aan in de studio.

John Williams en Hans Zimmer

John Williams en Hans Zimmer zijn met elk vijf muziekstukken in de Top 40 veruit de meest populaire componisten. Naast de wereldberoemde filmklassiekers bevat de lijst ook opvallend veel recente titels, waaronder de muziek van Pirates of the Caribbean (#10), Harry Potter (#9) en Game of Thrones (#12). De muziek van deze populaire serie, gecomponeerd door Ramin Djawadi, is tevens de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst.

Nederland

Nederlandse filmmuziek in de lijst komt van Rogier van Otterloo: Turks fruit (#35) en Soldaat van Oranje (#6). Klassieke componisten Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven en Gustav Mahler staan ook in de Top 40.

De volledige Filmmuziek Top 40 van NPO Radio 4 staat nu op de website van de radiozender. NPO Radio 4 is te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: