Ondanks bezuinigingen veel nieuwe programma’s bij NPO

npoDe Nederlandse Publieke Omroep (NPO) presenteert 71 nieuwe programma’s voor het najaar van 2013 en voorjaar 2014. Dit blijkt uit de najaarspresentatie van de NPO die donderdag is gehouden. 

“Wij zijn strijdbaar, moeten ondanks de bezuinigingen blijven vernieuwen en tonen met al deze programma’s aan waar onze meerwaarde ligt. Onafhankelijk, zonder commercieel belang en vanuit een Nederlands perspectief. Nederland verdient een sterke publieke omroep”, aldus Gerard Timmer, directeur televisie, bij de programmapresentatie van de NPO.

Scherpere programmering voor Nederland 1, 2, 3 en Zapp
Nederland 1 gaat meer dan ooit ‘de polsslag van de dag’ tonen. De plek voor breaking news, extra nieuwsupdates van de NOS, en actualiteitenrubrieken, zoals EénVandaag en Pauw en Witteman. Vanaf januari komt daar De Wereld Draait Door bij, zodat mensen direct bij thuiskomst worden bijgepraat.

Nederland 2 richt zich op verdieping achter het nieuws in verschillende genres, zoals levensbeschouwing, kunst en cultuur. Er komt veel ruimte voor documentaires. Met ingang van januari 2014 bijvoorbeeld prime time maandag om 21.00 uur.

Nederland 3 legt meer nadruk op een jonger publiek. Vanaf januari staat de vooravond van 3 in het teken van een dagelijks drama gericht op jongeren.

Zapp en Zappelin gaan de volgende fase in. Voor de hele familie op zondagochtend bijvoorbeeld met elf premières van Nederlandse speelfilms, nieuwe dramaseries en een juniorversie van Nederland van Boven.