Ook Glazen Huis in Alphen aan den Rijn en Sneek

3fmsrDe gemeenten Alphen aan den Rijn en Sneek krijgen dit jaar een eigen Glazen Huis ter ondersteuning van de 3FM-actie Serious Request.

Voor Alphen aan den Rijn is het niet de eerste keer dat er een Glazen Huis komt in de gemeente. De actie is een initatief van de lokale omroep Alphen Stad FM/TV. Alphen Stad FM/TV organiseert van 18 tot en met 24 december 2013 opnieuw een eigen glazen huis-actie. Dit jaar bouwt de lokale omroep van Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude haar glazen huis op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. Het glazen huis komt staan op het vlakke deel van het Rijnplein, pal voor Theater Castellum. Leverancier RECO begint maandag 9 december met de bouw van Het Alphense Glazen Huis.

In 2010 en 2012 organiseerde Alphen Stad FM/TV ook al haar eigen glazen huis-actie. De eerste inzamelingsweek op het Thorbeckeplein bracht ruim 20.000 euro op. Vorig jaar haalden dj’s Kevin van Arnhem, Haniff Harharah, Wesley Hoek en Peter Trimp op het Aarplein meer dan 50.000 euro op. Wie dit jaar het glazen huis gaan bewonen, maakt de omroep binnenkort bekend. Het goede doel is ‘Kinderen die sterven door diarree’.

Supermarktketen Hoogvliet heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan Het Alphense Glazen Huis. “Het is tijd om in actie te komen”, stelt projectleider Danny de Bruin van Alphen Stad FM/TV. “Inmiddels hebben een aantal scholen en sportverenigingen aangegeven geld in te zamelen voor Het Alphense Glazen Huis. Wij hopen op de steun van nog veel meer scholen, verenigingen, instellingen en bedrijven.” Meer informatie: www.alphenseglazenhuis.nl

Serieus Verzoek in Sneek
Onder de naam Serieus Verzoek start RADIONL in samenwerking met de stichting “Uit In Sneek” een variant op Serious Request. Vier presentatoren van RADIONL zullen vanaf donderdagavond 19 december tot en met zondag 22 december vanuit een Glazen Huis aan de Marktstraat in Sneek een doorlopende marathonuitzending verzorgen. Deze marathonuitzending is natuurlijk te beluisteren op RADIONL maar ook te zien op tv. Zeventig uur live radio en televisie. Daarnaast zal op het podium in Sneek ook van alles georganiseerd worden. Ook zal er ieder uur een bekende Nederlandse artiest aanschuiven om mee te presenteren.

Het doel is uiteraard om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Jaarlijks sterven er onnodig veel kinderen aan de gevolgen van diarree. Dit is een stille ramp die het gevolg is van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Het eindbedrag zal op maandag 23 december in de vorm van een cheque aangeboden worden aan de collega’s van 3FM die dit jaar vanuit het Glazen Huis in Leeuwarden de inmiddels niet meer weg te denken actie “Serious Request” starten.