Ook lineaire televisie te zien via streamingdienst Videoland

Videoland laat een beperkt aantal klanten nu ook live lineaire televisie kijken. De dienst van RTL biedt livestreams van vier RTL-zenders. Dit bericht de website iCulture.

On demand

Videoland bood tot op heden voornamelijk een on-demand streamingaanbod. Af en toe werden er via Videoland ook live dartswedstrijden uitgezonden. Naast de on-demand films en serie wordt het binnenkort ook mogelijk om live te kijken naar de televisiezenders van RTL. Een selecte groep gebruikers van Videoland kan al gebruik maken van de dienst aldus iCulture. Videoland wil met de eerste test feedback van gebruikers verzamelen, om de functie nog verder te verbeteren.

Televisiezenders

Momenteel worden de televisiezenders RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 aangeboden via Videoland. Er zijn momenteel nog geen livestreams van de themazenders van RTL, zoals RTL Crime, RTL Telekids en RTL Lounge.

App

De livestreams zijn beschikbaar op alle apparaten, dus vide app op iPhone, iPad en Apple TV als op het web. Het is nog niet bekend wanneer de livestreams voor alle gebruikers beschikbaar komen.