Ook regionale omroep L1 stationeert redacteuren bij lokale omroepen

L1 heeft vier redacteuren gestationeerd bij lokale omroepen met als doel om de lokale nieuwsvoorziening te versterken. Dit bericht de regionale omroep van Limburg op haar website.

Lokale omroepen

De redacteuren/verslaggevers zijn deze maand geplaatst bij Omroep Venray, Omroep Horst aan de Maas, Omroep P&M en SOL2, de lokale omroep van Echt-Susteren.

Uitwisseling

Met deze samenwerking moet een uitwisseling van nieuwsverhalen ontstaan waarbij zowel de publieke lokale omroepen als 1Limburg, het nieuwsplatform van L1, de vruchten ervan plukken. “Onze strategie is om met veel partners in de provincie samen te werken“, legt Leo Hauben, hoofdredacteur van L1 uit.

Pilot

Het project loopt vooralsnog een jaar. Het is mogelijk gemaakt door de Subsidieregeling samenwerking en innovatie regionale omroep. RTV Drenthe, RTV Noord, RTV Oost, Omroep Flevoland, RTV Utrecht en Omroep Zeeland doen ook mee aan de pilot. Daarnaast is NOS partner op het gebied van kennis en techniek.

RTV Drenthe

Vorige week maakte regionale omroep RTV Drenthe bekend een aantal redacteuren bij lokale omroepen te hebben gestationeerd.