Ook RTV Noord komt met meldpunt voor slecht bereik ‘112’

telefonieIn navolging van Omroep Gelderland, opende de regionale omroep van Groningen, RTV Noord, vrijdag ook een meldpunt Geen112.

Via dit meldpunt kunnen de inwoners van de provincie Groningen melding doen van problemen met de mobiele dekking.

Initiatiefnemer van het meldpunt is Rens van Stralen van de afdeling Nieuwe Media van RTV Noord. De bedoeling van dit meldpunt is dat als de hulpdiensten niet bereikt kunnen worden, mensen op www.rtvnoord.nl/geen112 achterlaten wanneer en waar dat was. RTV Noord legt alle meldingen voor aan het Rijk en de mobiele providers

Omroep Gelderland opende in mei het Meldpunt Geen112, na enkele incidenten waarbij mensen met hun mobiele telefoon door gebrek aan dekking het alarmnummer 112 niet konden bellen. Inmiddels zijn er bij Omroep Gelderland 300 meldingen binnen gekomen.

Op 10 september wordt in de Tweede Kamer een hoorzitting gehouden over de problemen met de mobiele dekking in Nederland. Wijkagent Willem Saris uit Winterswijk en Engelina van Steenbrugge-Spiering, de opsteller van het Zaltbommelse CDA-rapport Problemen 112 Zaltbommel zijn volgens Omroep Gelderlander uitgenodigd om de Tweede Kamer over deze kwestie te informeren.

Omroep Gelderland wil voorafgaand aan de hoorzitting in Den Haag de meldingen van Geen112 overhandigen aan de minister.