Ook volgend jaar subsidie voor FunX Den Haag

funxDe jongerenzender FunX krijgt van de gemeente Den Haag ook in 2014 weer een subsidie. De gemeente stelt 50.000 euro beschikbaar voor de Haagse programmering op de zender. Dit bericht lokale omroep Den Haag FM op haar website.

50.000 euro subsidie voor Haagse programmering FunX
FunX maakt tegenwoordig deel uit van de Nederlandse Publieke Omroep en krijgt landelijk ongeveer drie miljoen euro subsidie. Voor de Haagse programmering doet de omroep een beroep op de gemeente, daarbij gesteund door een meerderheid in de Haagse gemeenteraad. Voor 2013 werd begin dit jaar 57.000 euro toegezegd. Voor volgend jaar krijgt de jongerenzender 50.000 euro.

Een oproep van verschillende partijen in de Haagse gemeenteraad aan wethouder Rabin Baldewsingh om samen met de andere grote steden bij het Rijk te pleiten voor extra geld lijkt geen zin te hebben. “Amsterdam, Rotterdam en Utrecht hebben bestuurlijk laten weten géén behoefte te hebben aan het gezamenlijk optrekken richting landelijke overheid voor structurele subsidie voor FunX”, schrijft de wethouder aan de gemeenteraad.