Ook VRT klaar voor drukke sportzomer

Ook de Vlaamse openbare omroep VRT maakt zich op voor een drukke sportzomer. Die sportzomer gaat vanavond van start met het Europees Kampioenschap voetbal. Voor de Belgen wordt het EK het hoogtepunt van de sportzomer aangezien de Rode Duivels meedoen met dit toernooi en ook nog eens ver kunnen komen aldus kenners. Daarnaast is er veel aandacht voor de Olympische Spelen en de Tour de France.

Zenders

Het EK voetbal en de Olympische Spelen zijn deels op VRT Eén en deels op Canvas te bekijken. De Tour zit (bijna) helemaal op Eén. Voor mensen die niet zo van sport houden is er altijd een alternatief op het andere net. VRT Radio 1 volgt alle sportevenementen op de voet in Studio France (EK en Tour) en De olympische ochtend (Olympische Spelen).

EK Voetbal

Het EK Voetbal is bij de VRT zowel op de zenders Eén als Canvas te zien. Karl Vannieuwkerke en Maarten Vangramberen heten hen elke dag welkom vanuit het voetbaldorp in Franse sfeer aan de voet van de VRT-toren. Alle wedstrijden van het EK worden live en integraal uitgezonden. De meeste matchen zijn te zien op Eén. Die van 18.00u. zitten in principe op Canvas, behalve wanneer de Rode Duivels op dat uur aantreden. Dan wordt de wedstrijd toch op Eén uitgezonden.

Het commentaar is in handen van Frank Raes, Filip Joos, Eddy Demarez, Stef Wijnants, Peter Vandenbempt en Geert Heremans. Na afloop van de wedstrijd van 21u en het late Journaal presenteert Karl Vannieuwkerke vanaf ongeveer 23.20u de dagelijkse talkshow Panenka!. Daarin schuift er nog een extra gast bij aan, naast de drie al aanwezige analisten.

VRT Radio 1 en het EK: Studio France

Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal en later ook tijdens de Ronde van Frankrijk presenteert Radio 1 een gloednieuw overkoepelend programma: Studio France. Het programma is er elke dag tot en met zondag 24 juli, telkens vanaf 13.00 u. Studio France brengt een mix van sport, nieuws, muziek en ontspanning. Het programma wordt gebouwd rond de live verslaggeving van de 51 wedstrijden van het EK en de 21 ritten van de Ronde van Frankrijk. Tot 10 juli opent Studio France elke dag de deuren van 13 tot 23 uur, en als de actualiteit dat vraagt zelfs langer. De presentatie tijdens het EK is in handen van Ayco Duyster, Lode Roels, Ruth Joos, Xavier Taveirne en David Naert. Peter Vandenbempt is de vaste commentaarstem van alle EK-wedstrijden van de Rode Duivels.

Tour de France

De VRT brengt naar goede gewoonte op radio en televisie en online verslag uit van de Ronde, met rechtstreekse uitzendingen op Eén, Radio 1 en Sporza.be. Tot 10 juli zit Karl Vannieuwkerke nog in EK-modus, maar vanaf dinsdag 12 juli ruilt hij het voetbal voor de fiets en maakt hij in Vive le vélo dagelijks op locatie de balans op van de afgelopen Tour-dag. De Tour 2016 is helemaal live te volgen op Eén, met commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer. In Vive le vélo blikt Karl Vannieuwkerke elke avond in goed gezelschap en op een tot de verbeelding sprekende locatie terug op de voorbije Tourdag. Door het EK Voetbal start Vive le vélo dit jaar wat later.

Meer sport

Naast de grote evenementen is het de volgende weken onder meer uitkijken naar het BK wielrennen, het EK atletiek in Amsterdam, de GP van België Motorcross in Lommel, de Vuelta, de GP van België Formule 1 in Francorchamps, de Paralympische Spelen in Rio en de Memorial Van Damme.

Eén reactie

  1. De VRT is daar al een tijdje mee bezig: anders dan de NOS heeft die omroep de hele Giro verslagen op tv, waar de NOS alleen de weekends meepakte. En de afgelopen week ook nog de Dauphiné, genieten!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.