Opening Groeistad Radio op de middengolf met Ferry Maat in de herkansing

Vandaag, zaterdag 4 februari, worden officieel de uitzendingen van Groeistad Radio op de middengolf geopend. Dit gebeurt met de SoulShow 100 met onder andere Ferry Maat.

Piraat

Groeistad Radio was in de periode 1981-1986 populair in Zuid-Holland als vrije radiozender. De piraat uit Zoetermeer viel op door het frisse geluid en de opvallende jingles van Top Format. Nadat in de tijd daarna verschillende keren is doorgestart, is vorig jaar het plan opgevat om te gaan uitzenden op de middengolf als laagvermogen-zender.

Proefuitzendingen

Sinds eind dit jaar zijn er testuitzendingen gestart op middengolffrequentie 747 kHz vanuit Wassenaar. Eigenlijk had de opening twee weken geleden moeten plaatsvinden maar kon toen niet doorgaan vanwege technische problemen. Inmiddels zijn deze problemen opgelost en is het geluid van de zender op de middengolf deze week verbetert door het plaatsen van een zogenaamde Optimod.

SoulShow 100

Vandaag zijn er vanaf 12.00 uur de nodige live programma’s te beluisteren met speciale (Groeistad) nieuwsbulletins door Paul Vleghaar. Gedurende de hele middag zal er muziek te horen zijn uit de SoulShow Top 100. Niemand minder dan Ferry Maat zal rond 22.00 uur de middengolfuitzendingen van Groeistad Radio officieel openen.

DJ’s

De uitzendingen beginnen vandaag om 12.00 uur met Rob van Delft, om 14.00 uur Marc Jacobs, om 16.00 uur is Timothy Meurink te horen en om 18.00 uur Erwin van der Bliek. Tussen 20.00 – 22.00 uur is niemand minder dan Ferry Maat te horen.

Groeistad Radio is in de regio Den Haag, Rotterdam, Leiden en Zoetermeer te horen op de middengolffrequente 747 KHz. Daarnaast is de radiozender wereldwijd te horen via groeistad.com.

Tweets: