Opium Radio van AVROTROS viert 25-jarig jubileum op NPO Radio 4

Met een feestelijke jubileumweek viert het AVROTROS-radioprogramma Opium tot en met 21 oktober haar 25-jarig bestaan op NPO Radio 4.

Herinneringen

Oud-presentatoren als Tonko Dop, Petra Possel en Roeland Kooijmans nemen samen met de huidige presentatoren plaats achter de microfoon. Met interessante gasten halen zij herinneringen op uit het rijke Opium-verleden. Recensenten als Annette Embrechts, Roland Kieft en Lidewijde Paris maken de culturele balans op. Het radioprogramma is op werkdagen van 22.30 uur tot 00.00 te horen op NPO Radio 4.

2250 uitzendingen

2250 uitzendingen van het langstlopende cultuurmagazine bieden talrijke bijzondere momenten zoals Matthijs van Nieuwkerk die er tijdens een telefonisch interview met Gerard Reve op geen enkele manier meer tussenkomt. Ischa Meijer die vaak zonder aankondiging bij een uitzending kwam binnenlopen en commentaar gaf. Komende week staat Opium stil bij 25 jaar spraakmakende radio.

Radiozenders

Het programma werd achtereenvolgens op Radio 2, 5 en 1 uitgezonden en is nu al bijna drie jaar dagelijks op Radio 4 te horen. De gehele programmering van de jubileumweek is terug te vinden op www.radio4.nl/opiumop4. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de live uitzendingen in Vondel CS in Amsterdam bij te wonen.

Weekprogrammering

De programmering voor de komende jubileumweek ziet er als volgt uit:

  • Maandag: Presentatie door Tonko Dop en Andrea Pol. Live muziek van Marco Beasley en Pieter Wispelwey. Coco Schrijber is te gast. Oud Torenkamerartiest Sasja Janssen schrijft in één dag poëzie geïnspireerd op Opium.
  • Dinsdag: Presentatie door Petra Possel en Jan Mom. Live muziek van het Cello8ctet, Mathilde Santing en Eric Vaarzon Morel. Vincent Bijlo is te gast. Oud Torenkamerartiest Lynn Kate Rosdorff maakt in één dag een kunstwerk geïnspireerd op Opium.
  • Woensdag: Presentatie door Roeland Kooijmans en Mark Brouwers. Live muziek van Lucky Fonz III. K. Schippers is te gast. Fotografe Louise te Poele gaat als oud Torenkamerartiest aan de slag.
  • Donderdag: recensentenshow. Annette Embrechts, Roland Kieft en Lidewijde Paris blikken samen met presentator Hans Smit terug op de periode 2008 – 2013.
  • Vrijdag: De week wordt feestelijk afgesloten met muziek van Ellen ten Damme en musici van het Radio Filharmonisch Orkest. Hans Smit presenteert. Oud Torenkamerartiest en fotografe Eva Roovers gaat in één dag voor Opium aan de slag.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.