Oranje trapt af op WK Voetbal

voetbalVanavond komt het Nederlands elftal voor het eerst in actie op het WK Voetbal in Brazilie tegen Spanje. De wedstrijd is live te volgen via radio, televisie en Internet.  De wedstrijd tussen Spanje en Nederland is de laatste wedstrijd van het WK-voetbal van vier jaar geleden en direct ook de eerste wedstrijd tussen beide teams voor beide teams.

Live op Nederland 1
Op televisie is de wedstrijd live te volgen op Nederland 1. De voorbeschouwing begint rond 20.00 uur in het programma Studio Brasil op Nederland 1. Hierin zijn bijdrages te zien vanuit het stadion in Salvador van Tom Egbers, Bert van Marwijk, Jack van Gelder en Youri Mulder. De wedstrijd zelf begint om 21.00 uur op Nederland 1 met commentaar van Frank Snoeks.

Radio 1 wordt Radio Brasil
Via de radio is de wedstrijd live en integraal te volgen via Radio 1 dat is omgedoopt tot Radio Brasil. Radio Brasil zendt uit tot 00.00 uur. Het verslag van de wedstrijd is in handen van Jack van Gelder en Ronald de Geer. De analyses worden uitgevoerd door Marc van Hintum. Het Radio 1-programma ‘Met het oog op morgen’ gaat gewoon door maar is alleen te volgen via NOS.nl, het DAB+ kanaal Radio 1 ‘nieuws 24’ van de NPO en het digitale tv-kanaal NPO Nieuws. Radio Brasil te ontvangen via FM, DAB+, kabel, diverse digitale pakketten en natuurlijk via Internet.

VI Oranje
Ook RTL4 en RTL7 besteden aandacht aan de wedstrijd Spanje – Nederland. Op RTL7 is een voorbeschouwing van de wedstrijd Spanje – Nederland te zien in VI Oranje om 19.50 uur. Na de wedstrijd is VI Oranje op de buis op RTL4 met nabeschouwingen rond 22.50 uur.

Internet
De wedstrijd is ook live te zien via Internet. Via www.npo.nl en via http://nos.nl/wk2014. Via de speciale NOS WK app kunnen alle hoogte punten van de wedstrijd vanuit verschillende cameraposities worden teruggezien voorzien van statistieken. De app is beschikbaar via Google Playstore en Apple Appstore.

Vodafone
Klanten van mobiele provider Vodafone kunnen vanaf nu ook via hun 3G of 4G-verbinding kijken naar het voetbal. Vodafone-klanten moeten hiervoor op de smartphone of tablet met 4G-verbinding  surfen naar mobiletv.vodafone.nl, waarna een player wordt geopend en je de zender naar keuze kunt bekijken. Vodafone biedt op het moment een paar tv-zenders aan, Nederland 1,2 en 3 en daarnaast ook CNN, National Geographic en 24Kitchen. Klanten van Vodafone krijgen voor 7,95 euro per maand onbeperkt toegang en het dataverbruik van de streams zal niet van de bundel worden afgehaald. De eerste maand biedt Vodafone Mobile TV gratis aan.