Oude mobieltjes 1,5 ton waard voor Serious Request

telefonieHet inleveren van oude mobiele telefoontoestellen heeft 3FM Serious Request totaal €150.068 opgebracht. Telecomaanbieder Vodafone zamelde oude mobieltjes in voor de 3FM-actie.

Vodafone kwam in Enschede langs om een cheque van maar liefst € 150.068,- aan te bieden. Dat is afkomstig van de ± 30.000 telefoons die er tot nu toe zijn ingezameld met hun inzameling. Vodafone doneerde bovenop het bedrag voor de ingezamelde mobieltjes nog € 57.505. Dit bedrag is ingezameld door medewerkers van de telecomprovider.

De website prepaidsimkaart.net kan het grote aantal ingeleverde mobieltjes wel verklaren: “Tegenwoordig heeft iedereen al een smartphone of wilt gaan overstappen naar een smartphone. De ‘ouderwetse toestellen’ die ze vaak nog in hun bezit hebben zullen ze dus nooit meer gebruiken of kunnen verkopen. Niemand heeft meer interesse in toestellen waar je alleen mee kunt sms-en of bellen.”

Volgens deze website is er overigens wel een grote vraag naar tweede-hands smartphones: “Mensen willen op deze manier kosten besparen. Door een tweedehands toestel aan te schaffen in combinatie met de goedkoopste prepaid sim only kunnen de maandelijkse kosten gedrukt worden. In tijden van crisis kan het natuurlijk erg belangrijk zijn om je maandelijkse kosten te minimaliseren.”