acrhieffoto Mediamagazine

Overheid start consultatie rond FM-Gedragslijn

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is een internetconsultatie gestart rond de FM-Gedragslijn. De consultatie staat tot 14 juni aanstaande open.

FM-Gedragslijn

Met de gedragslijn konden vergunninghouders voorstellen indienen voor het verbeteren van het eigen FM-net en wordt extra bescherming gerealiseerd voor het bereik van de diverse FM-zenders. Deze bescherming is vooral gericht op de randen van een verzorgingsgebied van een FM-zender (de zogenaamde “paarse gebieden” ). De procedure werd in juli 2013 door het Agentschap Telecom gestart en liep in september 2015 af. In totaal zijn er in deze ‘pilotperiode’ 193 voorstellen ingediend door de diverse vergunninghouders.

Evaluatie

Eind september is er al een evaluatie gehouden onder partijen in de radiomarkt over de toekomst van deze gedragslijn. “De evaluatie heeft duidelijk gemaakt dat de gedragslijn in een behoefte van de markt voorziet.”, aldus voormalig minister Kamp destijds.

Consultatie

Het ministerie wil nu graag de belangen en wensen van alle stakeholders in kaart brengen om tot een zorgvuldige afweging te komen alvorens een besluit te nemen over het al dan niet opnieuw openstellen van een FM-Gedragslijn en onder welke voorwaarden. Op de website van Internetconsultatie zijn een aantal vragen te vinden die kunnen worden beantwoord.