The Passion vanuit Leeuwarden live op radio en televisie

De zevende editie van The Passion wordt vanavond, donderdag 13 april gehouden in Leeuwarden en live uitgezonden op radio en televisie.

Televisie

Vandaag, Witte donderdag, is de uitzending live te zien om 20:30 op NPO 1. The Passion is inmiddels veel meer dan een tv-uitzending. Zo kan online deelgenomen worden aan de virtuele processie, is er een gratis digitaal veertig-dagen abonnement en organiseren lokale kerken en parochies hun eigen lokale activiteiten. De uitzending op NPO 1 begint om 20.30 uur. NPO 1 is in Nederland ook live te bekijken via Internet.

Cast

De cast bestaat dit jaar uit onder andere Roel van Velzen (Judas) en Remco Veldhuis (Verteller), Omri Tindal (Petrus), Kefah Allush (Verslaggever), Elske DeWall (Maria), Johnny Kraaijkamp jr. (Pilatus) en Dwight Dissels (Jezus). Ook is er een rol voor de Friese weerman Piet Paulusma.

Radio

De zevende editie van The Passion is ook dit jaar weer te volgen op NPO Radio 2. Wouter van der Goes presenteert en Henk van Steeg doet verslag vanuit Leeuwarden. Wouter van der Goes (KRO-NCRV) neemt van 18.00 uur tot 22.00 uur de presentatie op zich en Henk van Steeg (EO) doet verslag van de processie door Leeuwarden. NPO Radio 2 is te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk in Nederland, het Nederlands Bijbelgenootschap en Gemeente Leeuwarden. De productie van het evenement is in handen van Eye2Eye Media.