Pinguin Radio richt zich volledig op uitzendingen via Internet

De radiozender Pinguin Radio richt zich op haar uitzendingen via Internet. De uitzendingen via KPN Interactieve TV zijn gestaakt en de radiozender zal ook niet te horen zijn via Ziggo.

KPN

Pinguin Radio was tot begin deze maand te beluisteren via het radiopakket van KPN Interactieve Televisie. Deze uitzendingen zijn sinds deze week plotseling gestopt. Een bewuste keus aldus Bas Barnasconi van de radiozender tegenover deze website.

Ziggo

Naast doorgifte bij KPN waren er ook plannen om de radiozender door te gaan geven via het digitale radiopakket van aanbieder Ziggo. Niet alleen Pinguin Radio zelf maar ook de themazender Pinguin Classics zou worden toegevoegd aan het aanbod van de kabelaar.

De uitzendingen via het digitale radiopakket van de kabelaar zijn echter nooit van start gegaan. Volgens kabelaar Ziggo had de radiozender de vergunning niet op orde. Pinguin Radio zegt in een reactie zich volledig te concentreren op haar uitzendingen via Internet.

Online

We zijn maximaal over de hele wereld te bereiken via onze site, de app en de externe radio platforms. Dat doen al 400.000 unieke luisteraars per maand. Wij hadden niet het gevoel dat de kabel-aansluitingen daar substantieel iets aan toevoegden vandaar dat we deze keuze hebben gemaakt. De ruimte die daardoor ontstaat stoppen we in de toekomst: talentontwikkeling van de rocksterren van morgen“, aldus Bas Barnasconi in een reactie.

Themazenders

Via de website van de radiozender zijn naast Pinguin Radio zelf ook een groot aantal themazenders te beluisteren zoals Classics, On The Rocks, Pop, Grooves, Pluche, Aardschok, SKA, Blues en World Music.