Pinguin Radio van start met uitzenden Snob 2000

De radiozender Pinguin Radio is vandaag gestart met het uitzenden van de Snob 2000.  De lijst is in zijn geheel te horen op de radiozender.

Stemmen

De afgelopen weken kon er gestemd worden op de lijst met de 2000 mooiste liedjes die in andere lijsten onderbelicht blijven. Hoe de lijst er exact uitziet wordt in de loop van vandaag bekend gemaakt.

De Snob 2000

De Snob 2000 is de lijst met de meest ondergewaardeerde liedjes. De lijst is samengesteld op basis van nummers die de Top 2000 van de publieke radiozender NPO Radio 2 niet halen. De Snob 2000 is een initiatief van de website ondergewaardeerdeliedjes.nl. De afgelopen jaren zijn al 250 nummers van de Snob 2000 “geadopteerd” door de Top 2000.

“Voorselectie van Radio 2 al scheef”

Natuurlijk kun je ook vrije keuzes invullen bij de Top 2000, maar de voorselectie van Radio 2 is al scheef”, aldus Freek Janssen van de lijst eerder tegenover het Algemeen Dagblad ,,In de Top 2000 staan bijvoorbeeld acht liedjes van Nick en Simon en dertien van Ilse DeLange. Artiesten die niet eens in de keuzelijst voorkomen zijn Arcade Fire, The Black Keys, Blaudzun, Beastie Boys, Pixies, Arctic Monkeys, Johan en Urban Dance Squad.

The Arcade Fire

In het eerste jaar van de Snob 2000, eindigde Bruce Springsteen op nummer 1 met Jungleland. Gevolgd door R.E.M., Rammstein, Massive Attack en Arcade Fire. In 2015 en 2014 werd de lijst aangevoerd door The Arcade Fire met Rebellion (Lies). Vorig jaar stond Radiohead met Exit Music (For A Film) als hoogst genoteerd.

Pinguin Radio

Vanaf vandaag, maandag 18 december, gaat de online radiozender Pinguin Radio de hele lijst compleet uitzenden. De lijst wordt tot eind dit jaar elke dag uitgezonden tussen 7.00 en 19.00 uur.

Daarnaast zal de lijst worden aangeboden als playlist op Spotify. Pinguin Radio is naast Internet ook te beluisteren via KPN Interactieve Televisie. Vorig jaar werd de lijst nog uitgezonden door de publieke themazender NPO KX Radio.

Sociale media: