Snob 2000 tot en met eind dit jaar te horen op NPO KX Radio

KX Radio zendt tot en met 31 december de Snob 2000 uit. De gehele lijst is tot en met eind dit jaar elke dag te beluisteren tussen 9 en 21 uur op de themazender van de NPO.

Snob 2000

De Snob 2000 is de lijst met de meest ondergewaardeerde liedjes. De lijst is samengesteld op basis van nummers die de Top 2000 van de publieke radiozender NPO Radio 2 niet halen. De Snob 2000 is een initiatief van de website ondergewaardeerdeliedjes.nl. De afgelopen jaren zijn al 250 nummers van de Snob 2000 “geadopteerd” door de Top 2000.

Radiohead

Het was tot en met 5 december mogelijk om een stem uit te brengen. Inmiddels is de Snob 2000 voor 2016 bekend gemaakt door de organisatoren. Hieruit blijkt dat Radiohead met het nummer Exit Music (For a Film) de nieuwe nummer 1 is van de lijst. De afgelopen jaren was Rebellion (Lies) van Arcade Fire de nummer 1. Daar is met ingang van deze editie verandering in gekomen.

KX Radio

De publieke themazender KX Radio start met ingang van vandaag, maandag 19 december, met het uitzenden van de complete lijst. De lijst is tot en met 31 december elke dag te horen tussen 9 en 21 uur. Na 21 uur is een herhaling te horen van de uitzending van die dag.

KX Radio kan niet alle nummers draaien aangezien er ook nummers in staan die meer dan 10 minuten duren. “Bij KX hebben ze ons beloofd dat daar een hele mooie, passende oplossing voor komt.”, aldus de Snob 2000 op haar website.

DJ’s

De presentatie van de lijst zal in handen zijn van onder andere Fred Siebelink, Sander Guis, Rob Stenders, Sander Hoogendoorn en Roderick Veelo. Een compleet overzicht van het DJ-team vind je hier. KX Radio is te ontvangen in de ether via DAB+ en wereldwijd via Internet.

IndieXL

Op 23 december zendt online radiozender IndieXL de Top 100 van de Snob 2000 uit. IndieXL is te beluisteren via Internet. De gehele lijst is ook te beluisteren als playlist via Spotify.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.