Plan voor streekomroep voor Groene Hart

Stichting Groene Hart Media heeft plannen voor het creëren van een streekomroep voor het Groene Hart in de Randstad.

Groene Hart Media

Diverse lokale omroepen zijn uitgenodigd door Groene Hart Media om mee te doen in dit initatief. Stichting Groene Hart Media is een stichting die momenteel in oprichting is. De initiatiefnemers achter de stichting zijn Bernt Feis, Oud-wethouder van de gemeente Oudewater, Gilbert van Houten, werkzaam bij de lokale omroep van Woerden en Winny van Rij, tekstschrijver en journalist bij de Woerdense Courant, en onder meer eindredacteur van het kwartaalmagazine Groene Hart Leven en de wekelijkse Groene Flits.

Groene Hart

Het Groene Hart is een Randstad gelegen relatief dunbevolkt veenweidegebied tussen de steden Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Leiden, Haarlem, Amsterdam en Utrecht. De ontwikkelingen rond het vormen van streekomroepen is voor de stichting een goed moment om de diverse lokale omroepen in het gebied aan te sporen tot meer samenwerking.

Streekomroepen

“Lokale omroepen zijn momenteel in een proces van samenwerken en clusteren tot een streekomroep. Dat is hét moment om een omroep te beginnen voor het Groene Hart.
Door het bieden van een gemeenschappelijk kader, het Groene Hart, herkennen samenwerkende partijen zich beter.”, aldus de stichting. In totaal wonen er 1,5 miljoen mensen in het gebied. In totaal zijn ongeveer 40 lokale omroepen in het gebied aangeschreven om te komen praten tot het vormen van een streekomroep in het Groene Hart van de Randstad.

Bekendheid vergroten

Groene Hart Media wil met het starten van een omroep voor het gebied de bekendheid van het gebied, de vindbaarheid en de bereikbaarheid van informatie vergroten. “Groene Hart Media wordt een professionele organisatie, die kennis, techniek, opleiding en voorzieningen verzorgt naar lokale omroepen. Maar ook innovatie, finance en control, sales en marketing. Op basis van samenwerking en eigen initiatief wordt nieuws verzameld en tot journalistiek verantwoord streeknieuws geformeerd.”, aldus de stichting op haar website.

Overleg

Welke vorm de omroep krijgt is nog onbekend en zal in een later stadium worden besloten. “Het karakter van een streekomroep past beter bij het gebied dan een regionale omroep, juist door de verbondenheid met lokale omroepen.”, aldus de stichting. Er zijn inmiddels al gesprekken gevoerd met een aantal lokale omroepen in het gebied waarbij deze omroepen niet afwijzend staan tegenover het plan. Informatie over de nieuw te vormen streekomroep is te vinden via: www.groenehartmedia.info

Eén reactie

  1. Klinkt goed. Wordt dit dan echt voor heel het groene hart, dus regio Gouda + regio Alphen + regio Woerden?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.