Podcast bezig aan opmars: AD komt met podcast over wielrennen

Steeds meer mediabedrijven gaan zich bezighouden met het fenomeen podcast. Hiermee is de podcast bezig met een opmars in het Nederlandse medialandschap. Het Algemeen Dagblad is deze week gestart met een nieuwe podcast over wielrennen: ‘In het Wiel’

Wielrennen

AD-kopstukken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam maken samen met oud-renner en analyticus Michiel Elijzen een podcast. In de eerste aflevering van ‘In het Wiel’ blikken ze terug op Milaan – San Remo en vooruit naar de rest van het wielerseizoen. Ook belden ze met Wilco Kelderman (vorig seizoen vierde in de Vuelta) en Dylan Groenewegen (sprintzege op de Champs Elysees).

Aanbod wordt verder uitgebreid

Na De Social Podcast over social media en #UtrechtKiest over de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht is In het Wiel de derde podcast van AD.nl en de regionale sites. De komende periode zal het aanbod verder uitgebreid gaan worden aldus het Algemeen Dagblad.

Podcasts

De laatste tijd zijn steeds meer Nederlandse mediabedrijven bezig met het produceren van podcasts. Zo is NPO Radio 1 onlangs begonnen onlangs begonnen met hun nieuwspodcast De Dag. BNR Nieuwsradio biedt al enige tijd een groot aantal podcasts.

In het wiel

De podcast is te beluisteren via Soundcloud en eenvoudig te abonneren via de Podcast-app op iPhone en iPad.

Audio:

https://soundcloud.com/inhetwiel/aflevering-1