Prinses Laurentien co-presentatrice op NPO Radio 5

Prinses Laurentien kruipt deze ochtend achter de microfoon van NPO Radio 5 om samen met Jeroen van Inkel de MAX-ochtendshow “Je dag is goed” te presenteren. Met Jeroen stelt zij op maandag 3 september het programma samen én geeft zij het startschot voor de Week van de Alfabetisering.

“Direct enthousiast”

Prinses Laurentien ziet uit naar de samenwerking: “Toen Jeroen van Inkel voorstelde om samen zijn programma te presenteren was ik direct enthousiast. Want grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen zorgt in het dagelijks leven voor meer obstakels dan je denkt. Radio is een geweldig medium om veel mensen te bereiken over dit onderwerp. Ik proefde zijn oprechte wens om het belang van lezen en schrijven onder de aandacht te brengen”.

Week van de Alfabetisering

In deze uitzending van deze ochtend wordt het startschot gegeven van de Week van de Alfabetisering. Bijna 1000 organisaties door het land vragen aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren. Al 85.000 mensen doen mee. Een team van Razende Reporters (voormalig laaggeletterden) toert door het land en brengt verslag uit van de meest spraakmakende momenten.

Bustour

De bustour start bij NPO Radio 5 als Jeroen van Inkel en Prinses Laurentien de Razende Reporters uitzwaaien. Daarnaast zal er op NPO Radio 5 in de diverse programma’s aandacht worden besteed aan dit onderwerp. De muzikale en inhoudelijke samenstelling van Je dag is goed zal in handen zijn van de prinses en Jeroen.

Luisteren

De uitzending is tot 10.00 uur te horen op NPO Radio 5. NPO Radio 5 is te beluisteren in de ether via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sociale media: