Problemen voor lokale omroep in Arnhem en Nijmegen

Zowel N1, de lokale omroep van Nijmegen als RTV Arnhem kampen met problemen waardoor de uitzendingen op de korte termijn in gevaar komen.

N1 zo goed als failliet

De lokale omroep van Nijmegen, N1, is volgens dagblad De Gelderlander zo goed als failliet. Als de gemeente Nijmegen niet met extra geld over de brug komt, zullen de uitzendingen halverwege november stoppen en zal er ontslag aangevraagd worden voor 3 medewerkers aldus De Gelderlander. Het College van B & W heeft onlangs besloten om geen extra subsidie beschikbaar te stellen voor N1. Er zou bij N1 een exploitatietekort zijn van bijna 80.000 euro.

RTV Arnhem vindt geen nieuw bestuur

Ook in buurgemeente Arnhem zijn er problemen rond de lokale omroep: de Stichting RTV Arnhem houdt na 25 jaar zeer waarschijnlijk op te bestaan. Het bestuur van de lokale omroep heeft de vrijwilligers deze week per brief laten weten dat ze geen andere mogelijkheid zien dan de activiteiten op 30 november te beëindigen aldus dagblad De Gelderlander.

De lokale omroep heeft een nieuw bestuur nodig aangezien het huidige bestuur eerder had aangegeven om met haar activiteiten te stoppen. De afgelopen periode heeft echter niemand zich gemeld om onder andere de functie van de huidige voorzitter, Dave Aaldering, over te nemen. Ook de gemeente Arnhem heeft geen helpende hand kunnen bieden.

Lokale omroepen

Vorige week werd ook bekend dat de lokale omroep van Alphen aan den Rijn, Studio Alphen, in financiële problemen is geraakt. Hier heeft de gemeente wel de helpende hand geboden middels een overbruggingskrediet. Ook de lokale omroep van Dronten, RTV8, heeft financiële problemen. De lokale omroep zou te weinig subsidie krijgen van de gemeente voor een gezonde exploitatie. De rechter heeft de gemeente Dronten echter in het gelijk gesteld nadat de lokale omroep naar de rechter was gestapt vanwege het dichtdraaien van de subsidiekraan.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.