Publieke- en commerciële radiozenders in Duitsland starten streamportal

De Duitse publieke en commerciële radiozenders hebben gezamenlijk een website en app geïntroduceerd waar live naar meer dan 300 radiozenders kan worden geluisterd. De website radioplayer.de was al enige tijd beschikbaar met commerciële radiozenders uit Duitsland, sinds deze week zijn ook alle publieke radiozenders uit Duitsland aan het aanbod van radioplayer.de toegevoegd.

ARD: Proef van een jaar

De Duitse publieke radiozenders zijn in ieder geval het komend jaar te beluisteren via radioplayer.de. Daarna zullen de publieke radiozenders, verenigd in de ARD, evalueren of de publieke radiozenders te horen blijven via het portal. Er kan via radioplayer.de niet alleen live worden geluisterd naar de radiozenders ook kunnen radioprogramma’s on-demand worden beluisterd. Het aanbod met on-demand radioprogramma’s wordt de komende periode verder uitgebreid.

Hybride strategie

De Duitse publieke radiozenders volgen met de introductie van hun radiozenders op radioplayer.de een “hybride strategie”. De ARD programma’s worden zowel via Internet als via de digitale ether aangeboden via DAB+.

Meer informatie vind op je op http://www.radioplayer.de.