NPO SterrenNL toegevoegd aan DAB+-aanbod NPO

De publieke omroep heeft vandaag haar aanbod van radiokanalen via digitale radio via de ether (DAB+) uitgebreid. NPO SterrenNL is per vandaag toegevoegd.

NPO Sterren NL is een themazender van NPO Radio 2 met aandacht voor Nederlandstalige muziek. De radiozender kent diverse gepresenteerde programma’s. Ze hebben onder andere Daniel Dekker, Corné Klijn, Fred Siebelink, Jan Paparazzi, Monique Smit en Marco de Hollander radioprogramma’s op de zender.

Bitrates verlaagd

Daarnaast zijn de bitrates van een aantal radiozenders van de Nederlandse Publieke Omroep verlaagd. Zo zenden o.a. NPO Radio 2 en NPO 3FM nu uit met een bitrate van 96 kbps in plaats van 128 kbps.

De NPO (Nederlandse Publieke Omroep) had de uitbreiding eind vorig jaar al aangekondigd. Per vandaag is de eerste fase van de uitbreiding doorgevoerd via haar DAB+-netwerk op kanaal 12C.

Naast het toevoegen van NPO Sterren NL zijn diverse naamswijzigingen doorgevoerd. NPO Radio 6 Soul & Jazz is omgedoopt tot NPO Soul & Jazz. De radiozender met soul en jazz-muziek gaat sinds 1 januari verder als themazender onder NPO Radio 2. Overdag is er non-stop muziek te horen en in de avonduren gepresenteerde programma’s

Aanbod

Het aanbod complete aanbod van de NPO via DAB+ zal uiteindelijk bestaan uit de radiozenders NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO FunX, NPO Nieuws en Evemenent, NPO Radio Soul and Jazz, NPO 3FM Alternative, NPO 3 FM KX Radio, NPO Radio 4 Concerten, NPO SterrenNL en NPO FunX Slow Jamz. De NPO had ook het voornemen om de zender NPO FunX Turkpop toe te voegen aan het aanbod maar hiervoor is door de overheid geen toestemming gegeven.

Internet

De verwachting is dat de komende weken ook het aanbod van digitale themazenders via Internet wordt aangepast. De NPO heeft in haar concessiebeleidsplan voor de periode 2016-2020 aangegeven dat diverse themazenders op Internet zullen worden stopgezet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.