Publieke Omroep lanceert VOD-platform ‘Net in Nederland’

In het asielzoekerscentrum in Leusden is vandaag aan de bewoners het video on demand platform Net in Nederland gepresenteerd. 

Vertrouwd maken met media-aanbod

Met dit platform wil de Publieke Omroep vluchtelingen, immigranten en expats vertrouwd maken met onze samenleving aan de hand van on demand media-aanbod. Het gaat om een selectie van bestaande programma’s en een dagelijks journaal, die zijn ondertiteld in het Nederlands, Engels en Arabisch.

Verschillende organisaties

Net in Nederland is een initiatief van verschillende omroeporganisaties en Beeld en Geluid en is in nauwe samenwerking met nieuwkomers in Nederland en tal van verschillende organisaties gerealiseerd. Met een gevarieerd on demand programma-aanbod kunnen vluchtelingen, immigranten en expats voortaan kennisnemen van de Nederlandse geschiedenis, gebruiken, taal, geschreven en ongeschreven wetten en regels, volksaard en eigenaardigheden.

Programma’s

Net in Nederland biedt voor alle leeftijden informatie, educatie, cultuur en onderhoudende programma’s. Het aanbod beslaat bij aanvang ongeveer vijftig uur televisie met onder meer Klokhuis, De Hokjesman, Nederland van Boven, De Geheugentrainer, Landinwaarts en Puberruil en elke dag het Journaal van 18.00 uur.

Optimaliseren

De komende maanden zal de redactie van Net in Nederland het gebruik, de techniek en de distributie van het platform in de praktijk optimaliseren. Ook wordt de interesse en waardering van het aanbod gemonitord om na te gaan welk aanbod het meeste wordt bekeken en gewaardeerd. Die ervaring is de basis voor de keuzes bij de uitbreiding van het aanbod. De komende maanden wordt een videotheek samengesteld die honderd uur televisie bevat. Ook wordt getracht relevante actuele programma’s en evenementen te ondertitelen.

Inburgering

Dankzij Net in Nederland kunnen vluchtelingen, die tijdens hun wachttijd in het AZC weinig bezigheden hebben, alvast een informeel voorschot nemen op hun inburgering. Naast programma’s biedt het platform ook toegang tot algemene nuttige informatie door linkjes naar bijvoorbeeld het Rode Kruis, Vluchtelingenwerk, gezondheidsinstellingen en bibliotheken.

“Sluit aan bij opdracht Publieke Omroep”

De deelnemende omroeporganisaties dragen met Net in Nederland bij aan de integratie en inburgering van nieuwkomers. Dit sluit aan op de opdracht van de Publieke Omroep om media-aanbod te bieden voor iedereen in Nederland en verbindingen in de samenleving mede vorm te geven. Na de lancering in het AZC Leusden gaan medewerkers en vrijwilligers langs verschillende AZC ’s en taalklassen in bijvoorbeeld bibliotheken in het hele land om Net in Nederland te introduceren bij de bewoners.

Net in Nederland is een initiatief van AVROTROS, BNN-VARA, EO, HUMAN, KRO-NCRV, MAX en VPRO, en wordt ondersteund door Beeld en Geluid, de NTR, de NPO en producenten die voor dit doel om niet rechten afstaan. Meer informatie via: http://www.netinnederland.nl

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.