Puur NL verder als RADIONL, Radio 8FM wordt non-stop

Het radiolandschap in Noord-Brabant en Zeeland gaat per 1 december veranderen. Radiozender Puur NL gaat per 1 december verder als RADIONL. Daarnaast zal Radio 8FM verder gaan als radiozender met non-stop muziek. Nico Silvius, eigenaar van onder andere RADIONL, heeft de veranderingen bevestigd tegenover Mediamagazine.nl

Regionaliteitseisen

Radiozenders Puur NL en RADIONL gaan volgens Silvius hun krachten bundelen in Noord-Brabant en Zeeland. Met de samenwerking willen de radiozender beter kunnen inspelen op de regionaliteitseisen die gelden voor regionale commerciële radiozenders.

Voor de kavels van radiozender Puur NL geldt in het weekeinde een regionaliteitseis van meer dan 50 procent. Om dit te realiseren moet er volgens Silvius een enorme inspanning gemaakt worden in de muziekprogrammering en de software die dit regelt. “Wij beschikken over software om dit te kunnen realiseren en daarom is besloten om Puur NL hierin mee te laten liften en verder te gaan als RADIONL“, aldus Silvius.

8FM Non-stop

Ook bij de regionale commerciële radiozender Radio 8FM gaan er veranderingen doorgevoerd worden. Het radioprogramma ‘Wakker Brabant’ stopt per december en de radiozender zal per 1 december non-stop muziek gaan uitzenden. Volgens Silvius wordt het een radiozender met non-stop muziek waarbij de focus ligt op Noord-Brabant. Ook hier zal 8FM gebruik maken van de software die vanuit het bedrijf van Silvius beschikbaar is.

Nico Silvius benadrukt dat leiding van de radiozender Radio 8FM in handen blijft van Jan Tiebosch vanuit het kantoor van de Regionale Radio Groep in Rosmalen.

Zware last

Silvius benadrukt dat de regionaliteitseisen een zware last op de schouders zijn van vele regionale commerciële radiozenders en dat samenwerking tussen de partijen van belang is.

Regionale Radio Groep

Radio 8FM en Puur NL vallen allebei onder de Regionale Radio Groep. Oprichters van Radio 8FM zijn Jan Tiebosch en Richard Damen. De uitzendingen van Radio 8FM gingen op 1 september 1996 van start. De radiozender is in Noord-Brabant te horen via de FM, DAB+ en wereldwijd via Internet.

Puur NL is de opvolger van Radio Hollandio en begon op 1 oktober 2008 met haar uitzendingen. Daarvoor waren de etherfrequenties van deze radiozender in gebruik door de dancezender X FM. Puur NL is te horen op FM in delen van Noord-Brabant en Zeeland via FM en DAB+ en wereldwijd via Internet.