Puur NL verbetert etherontvangst in West-Brabant

radioDe regionale commerciële radiozender Puur NL heeft haar etherontvangst via de FM in West-Brabant flink verbeterd. Dit bericht de radiozender via haar Facebook-pagina.  Donderdagmiddag heeft de radiozender haar steunzender op 97.3 MHz verplaatst van Bergen op Zoom naar Roosendaal. Vanuit Roosendaal kan met meer vermogen worden uitgezonden vanaf een hogere locatie aldus de radiozender. De ontvangst in West-Brabant is hierdoor verbeterd.

De regionale commerciële radiozender heeft voor de verplaatsing eind maart 2014 een voorstel ingediend bij het Agentschap Telecom. Dit verzoek is begin februari goedgekeurd waarbij het Agentschap Telecom op haar website meldt dat het voorstel akkoord is “op basis van reducties”. De onderhandelingen met het buitenland over dit verzoek lopen nog.

De aanpassing is doorgevoerd middels de gedragslijn netverbetering FM-omroepband waarbij radiozenders optimalisatie kunnen aanvragen van hun ontvangstgebied. Het verzoek van Puur NL is eind maart 2014 ingediend en begin februari akkoord bevonden

DAB+
Later dit jaar gaat de regionale commerciële radiozender Puur NL ook uitzenden via DAB+ (digitale radio via de ether).