Q-Music eist duidelijkheid en vergoeding brand zendmasten

qmusicDe commerciële radiozender Q-music heeft de beheerders van de zendmasten in Lopik en Hoogersmilde voor de rechter gedaagd wegens derving van inkomsten.

Dit bericht onder andere de regionale omroep RTV Utrecht.

Rechtbank
Q-music wil weten wie er aansprakelijk is voor de brand op 15 juli 2011 bij de zendmasten. Hierdoor had het radiostation ruim een jaar lang minder bereik in verschillende regio’s. De rechtbank in Amsterdam buigt zich maandag over de zaak. 

Duidelijkheid rond aansprakelijkheid
”Q-music wil in de eerste plaats weten wie aansprakelijk is”, zei directeur Menno Koningsberger vrijdag. Pas daarna komt een eventuele schadevergoeding aan de orde. Hij wilde niet zeggen om wat voor een bedrag het gaat. Na de brand had het radiostation lange tijd minder bereik, waardoor het veel luisteraars niet kon bereiken. Als gevolg hiervan had Q-music naar eigen zeggen ook veel minder adverteerders, waardoor het station inkomsten misliep.

Wob-verzoek brand zendmasten openbaar
Website radio.nl bericht vandaag dat het Ministerie van Economische Zaken een wob-verzoek rond de brand in de zendmasten van Smilde en Lopik openbaar heeft gemaakt. Het verzoek werd al op 4 oktober 2012 ingediend in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur om informatie te verkrijgen over de brand in de zendmasten Lopik en Smilde in de zomer van 2011. De documenten zijn te downloaden via de website radio.nl