Q-music viert 10-jarig bestaan met luisteraars

De commerciële radiozender Q-music bestaat dit jaar 10 jaar in Nederland. Dit wordt door de radiozender gevierd met twee grote feesten in Maastricht en Amsterdam deze maand.

Noordzee FM

Q-music begon haar uitzendingen op 31 augustus 2005 op de FM-frequenties van het toenmalige Noordzee FM. In juli van dat jaar waren voor een symbolisch bedrag van 1 euro de kabel- en etherfrequenties overgenomen door de Persgroep van de toenmalige eigenaar van Noordzee FM, Talpa Radio. Talpa Radio wilde de radiozender Noordzee FM kwijt om Radio 538 te kopen. Het is in Nederland niet toegestaan om als bedrijf twee radiozenders met een zogenaamd ‘ongeclausuleerd’ kavel in bezit te hebben. Zowel Noordzee FM als Radio 538 bezitten een ongeclausuleerd kavel waarbij de programmering van de radiozender niet aan een wettelijk “format” hoeft te voldoen.

Vlaanderen

Q-music was in Vlaanderen al in november 2001 van start gegaan en de Persgroep ging de succesvolle formule in 2005 ook doorvoeren in Nederland. In Vlaanderen is Q-music de populairste commerciële radiozender, in Nederland staat de radiozender in de laatste meting van de Stichting Nationaal Luisteronderzoek op een derde positie.

Het geluid

Q-music heeft zich in Nederland de afgelopen 10 jaar in de kijker gespeeld door opvallende acties. Met onder andere het Q-hotel, het Q-ijsblok en als belangrijkste actie op de radio: ‘Het geluid’. Bij ‘Het geluid’ moet de luisteraar een specifiek geluid met een startwaarde van 2.500 euro raden wat op de radio te oren is. Elk uur mag één luisteraar, die zich via de sms of via de Q-music app aangemeld heeft, proberen een zo goed mogelijke omschrijving van het geluid geven. Wanneer het geluid niet geraden is wordt er 100 euro bij het prijzengeld opgeteld. Vorig jaar leverde het geluid van “Het omschakelen van de voet van een stofzuigermond” een bedrag van meer dan 44.000 euro op.

Q-College

In 2011 startte Q-music met een radio-opleiding onder de naam Q-college. De winnaar krijgt een vast radioprogramma op de zender. Meestal begint de selectieronde eind september/begin oktober. Na diverse selectierondes blijven er uiteindelijk een paar kandidaten over. In maart of april van het jaar daarop wordt de winnaar bekendgemaakt. Vorig jaar was Stephan Bouwman de winnaar.

10 Jaar Q. THX to YOU

Q-music bestaat deze zomer dus precies 10 jaar en viert dat succes met haar luisteraars. Q-music organiseert in Amsterdam (29 augustus) en Maastricht (22 augustus) twee feesten. De tickets voor de feesten zijn (per dagdeel) gratis te reserveren via de website van Q-music. De exacte locatie van de feesten alsmede de invulling van de beide
feestdagen wordt binnenkort bekendgemaakt.

Meer informatie over 10 Jaar Q-music vind je op: http://10jaar.q-music.nl/

DJ’s Q-music bedanken luisteraars:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.