“Aantal luisteraars Den Haag FM flink gestegen”

microfoonHet aantal luisteraars van de Haagse lokale radiozender Den Haag FM is sinds 2010 flink gegroeid. Uit een eind december gehouden representatief onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat 105.000 Hagenaars aangeven regelmatig naar de zender te luisteren.  In december 2010 was dat 85.000. Dit bericht Den Haag FM vandaag in een persbericht.

 

Ochtend en weekend populair
Den Haag FM weet vooral in de ochtend en in het weekend veel luisteraars te bereiken. Dat komt met name door de programma´s Haagse Ochtendradio en Sportsignaal die respectievelijk op werkdagen van 07.00 tot 10.00 uur en in het weekend tussen 14.00 en 18.00 uur worden uitgezonden. Het bekendste programma van Den Haag FM is Studio Haagsche Bluf, dat sinds vorig jaar ook op de regionale omroep Radio West wordt uitgezonden, op werkdagen tussen 12.00 en 14.00 uur.

Den Haag FM bereikt vooral Hagenaars van 20 jaar en ouder. Gevraagd naar de reden waarom zij naar de Haagse omroep luisteren, noemt het grootste deel “informatie uit de buurt” (72%). Ook de lokale verkeersinformatie wordt vaak genoemd (63%), net als de redactionele aandacht voor kunst en cultuur in de stad (60%).

Stationmanager Gerard van den IJssel is trots op de nieuwe cijfers van Den Haag FM. “We zijn een jaar geleden met een nieuwe programmering begonnen en zien nu dat die aanslaat bij de Hagenaars. We zijn dus op de goede weg en gaan het komend jaar verder met onze 100% Haagse radio voor en door Hagenaars.”

Den haag FM, onderdeel van de Stadsomroep Den Haag, werkt sinds 2011 intensief samen met Omroep West, de regionale omroep voor het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland. De verwachting is dat Den Haag FM in de loop van dit jaar haar intrek neemt in het pand van Omroep West