“Bord op schoot blijft behouden”

voetbalVoetballiefhebbers kunnen de komende jaren waarschijnlijk gewoon om zeven uur ’s avonds met het bord op schoot naar de samenvattingen van de Eredivisie blijven kijken.  Althans, dat zeggen Frank Rutten van de eredivisie en Raymond van der Vliet van Fox TV van mediamagnaat Rupert Murdoch tegenover De Telegraaf.

 

Wat de overeenkomst betekende voor de samenvattingen van de wedstrijden, die de NOS nu uitzendt, is nog niet duidelijk. De omroep heeft de rechten voor de hoogtepunten van de wedstrijden nog tot en met dit seizoen, maar daarna komt het pakket samenvattingen weer vrij. Raymond van der Vliet van FOX TV zegt vanochtend in De Telegraaf dat Murdoch in principe niet veel aan het uitzendtijdstip van zeven uur wil veranderen: “Zonder erop vooruit te lopen, kijken wij naar het totaalplaatje van de biedingen, maar er moeten wel heel goede argumenten zijn om ‘zeven uur met het bord op schoot’ los te laten. Als meerderheidsaandeelhouder willen we niet iets veranderen wat goed is. Zoals de samenvattingen voor nu. Al staan we altijd open voor verbeteringen.”

Of de NOS de partij blijft die de samenvattingen mag verzorgen, is volgens Van der Vliet niet zeker: “Het pakket samenvattingen komt gewoon op de markt en dan kunnen partijen als NOS, SBS en RTL als zenders op het open net daarop bieden. Maar dat was ook voor onze megadeal het geval.” (via oa Telegraaf/NRC)

Lees ook: