“Eredivisie verkoopt samenvattingen weer aan NOS”

voetbal(update) De Eredivisie CV en de NOS zijn in de afrondende fase over een nieuwe deal voor de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal. Dit bericht Voetbal International op haar website. 

Het huidige contract met beide partijen loopt nog een jaar door en zal kortstondig worden verlengd met nog eens een seizoen, waardoor de flitsen tot en met de voetbaljaargang 2013/14 bij de Publieke Omroep te zien blijven. Het nieuws volgt op de eerder gesloten deal tussen de Eredivisie en het Amerikaanse FOX voor de live-rechten. Daarna ontstond enige onzekerheid over wat er met de samenvattingen ging gebeuren. SBS 6 kwam ook in beeld, maar de NOS en de Eredivisie gaan in ieder geval nog één extra jaar met elkaar door. 

Alex Tielbeke, directeur EMM (Eredivisie Media en Marketing CV): “Door de samenwerking met de NOS te verlengen tot en met 2014 creëren we de benodigde ruimte om alle mogelijkheden voor de daaropvolgende periode, in een sterk veranderend medialandschap, rustig en gedegen te onderzoeken. Voor iedereen die het Eredivisie voetbal een warm hart toedraagt is het goed dat we nu in ieder geval duidelijkheid kunnen scheppen over waar de Eredivisie samenvattingen de komende tijd te zien zijn. Met veel plezier bieden we de voetballiefhebbers de zekerheid van nog minimaal twee seizoenen Eredivisie voetbal bij een kwalitatief hoogwaardige en gewaardeerde partner: de NOS“.

Jan de Jong, Algemeen Directeur NOS: ” Wekelijks kijken miljoenen naar het Eredivisie voetbal bij NOS Studio Sport. Dat is en blijft voor ons de mooiste blijk van waardering. De NOS aanpak staat ook na meer dan vijftig jaar nog als een huis. Wij zijn blij dat de kijker hier nog minimaal twee jaar op kan vertrouwen“.

Alex Tielbeke licht toe waarom er is gekozen voor een verlenging met één jaar:”Terwijl de live rechten dankzij het succes van Eredivisie Live een positieve ontwikkeling doormaken zien we die stijging niet terug in de waarde van de samenvattingrechten. De waarde van deze rechten bevindt zich thans nog altijd op het niveau van rond de eeuwwisseling. De TV markt in Nederland is momenteel überhaupt van dien aard dat de vergoedingen voor sportrechten aanzienlijk lager liggen dan in de ons omringende landen. Het valt nog maar te bezien hoe dat er over twee jaar uitziet. Die onzekere situatie maakt het nu voor de Eredivisie clubs niet het juiste moment om een verbintenis voor de langere termijn aan te gaan“.

Jan de Jong: “Het liefst heeft de NOS het Eredivisie voetbal voor nog eens vijftig jaar. Daar is nu een bescheiden begin mee gemaakt. De NOS is vooral realistisch. Het medialandschap is sterk aan het veranderen. De concurrentie zal verder toenemen. Op alle denkbare platforms. Maar onze interesse in en enthousiasme voor het Eredivisie voetbal zijn onverminderd groot“. (via VI/Persbericht NOS)