“Faillisement dreigt voor RTV Papendrecht”

lokaleomroepDe gemeente Papendrecht heeft de subsidie voor de lokale omroep RTV Papendrecht stopgezet. Dat betekent feitelijk de doodsteek voor RTV Papendrecht.

Dit bericht RTV Rijnmond op haar website.

Jaarlijks ontvangt de lokale omroep een exploitatiesubsidie van 17.500 duizend euro. “Maar dat houdt nu op”, zegt wethouder Joke Reuwer tegenover RTV Rijnmond: “want net als u en ik moeten zij hun rekeningen betalen en dat doen ze niet”. Bestuursvoorzitter Chris Wijmans van RTV Papendrecht erkent dat dat klopt: “Maar het probleem is veroorzaakt door het uitblijven van een startsubsidie, in 2010. Omdat dat geld niet kwam, hebben we het geld van de jaarlijkse exploitatiescubiside gebruit voor het afbetalen van de apparatuur, die gekocht werd bij de start van de omroep”.

Aanvraag voldeed niet
De wethouder zegt pas vorig jaar een aanvraag voor zo’n startsubsidie te hebben gezien: “En die voldeed niet aan de voorwaarden.” Wijmans zegt dat dat niet klopt: “Er was al een eerste aanvraag in 2010 en na enig over-en-weer gedoe kregen we twee ambtenaren toegewezen, die ons zouden helpen om een goeie aanvraag te maken.” Nu er kennelijk nog steeds geen aanvraag voor de startsubsidie is, of in elk geval een aanvraag daarvoor niet gehonoreerd is, kampt RTV Papendrecht met schuld: “Er is 42 mille uitgegeven aan apparatuur. Geld dat bestemd was voor andere zaken, zoals huur”, schetst Wijmans de omvang van het probleem.

Bezuinigingen
Ondanks dat het om een relatief klein bedrag gaat, is wethouder Reuwer niet van zins de knip te trekken: “Iedereen moet bezuinigen. En als bijvoorbeeld muziekvereniging Excelsior niets extra’s krijgt, krijgt de lokale omroep het ook niet.” Wijmans wijst er op, dat de gemeente ook een wettelijke zorgplicht heeft: “Je kunt niet zo maar de stekker er uit trekken.”

Lees verder via RTV Rijnmond