“FOX Sports opent jacht op Spaans voetbal en Champions League”

voetbalDe betaalzender FOX Sports wil ook de rechten van het Spaans-, Belgisch- en Champions League-voetbal binnenhalen. Dit bericht weekblad Voetbal International deze week.

Vorige week werd bekend dat de moedermaatschappij achter FOX Sports, 21st Century FOX, vanaf 2015 de rechten van de Duitse Bundesliga voor twee seizoenen heeft gekocht voor negentig landen, waaronder Nederland. Momenteel liggen de rechten van het Bundesliga nog bij Eurosport en in sublicentie bij Sport1.

Ook de rechten voor het Spaans, Belgisch en Champions League-voetbal liggen momenteel nog bij betaalzender Sport1. De NOS mag een aantal wedstrijden van de Champions League op het “open net” uitzenden.

Voetbal International verwacht dat na het seizoen 2014/2015 FOX Sports de wedstrijden uit de Spaanse Primera Division als de Champions League op de buis gaat brengen. Volgens Voetbal International zou 21st Century FOX druk bezig zijn met de voorbereidingen om de rechten binnen te halen.

Volgens Voetbal International is de kans groot dat ook de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal en de rechten voor de wedstrijden van Oranje naar FOX gaan. Deze beelden zouden dan te zien zijn via het open kanaal FOX NL.