Qmusic en Sublime tevreden over luistercijfers

Radiozenders Qmusic en Sublime zijn tevreden over de luistercijfers over de meetperiode juni/juli 2019. De cijfers over deze meetperiode zijn vandaag bekend gemaakt.

Qmusic

Qmusic staat op de derde positie qua best beluisterde radiozenders in Nederland met een marktaandeel van 9,8 procent. Dave Minneboo, programmadirecteur Qmusic laat weten: “Deze zomer weten mensen Qmusic beter te vinden dan ooit. We profileren ons duidelijk als feelgood zender en dat vertaalt zich in records. De ochtendshow met Mattie en Marieke is binnenkort een jaar te horen en presteert boven verwachting.

Sublime

Ook Sublime is tevreden met de luistercijfers over deze meetperiode. De radiozender zag haar marktaandeel met 0,2 procent stijgen naar 0,9 procent.

Sebastiaan van Rijnsoever, Managing Director van Sublime: “Wij krijgen uiteraard veel energie van deze cijfers en ontwikkelingen. We hebben de afgelopen periode veel geïnvesteerd in het verder versterken van de kwaliteit van onze programmering. Dit hebben we gedaan door nieuwe muzikale formats toe te voegen en ook meer inhoudelijke lifestyle-thema’s te omarmen. Daarnaast hebben we sterk ingezet op het uitbreiden van onze digitale kanalen en het vergroten van onze distributie. Door het lanceren van nieuwe subchannels, zoals Sublime Smooth en Sublime Vocal Jazz en recent ook een nieuwe app, hebben wij online een hoop nieuwe luisteraars mogen verwelkomen. In onze eigen online cijfers zien we zelfs een 30% hoger weekbereik dan het NLO rapporteert. Deze resultaten zijn voor ons een bevestiging dat we op de juiste koers zitten en dat Sublime in toenemende mate kan rekenen op een brede schare gepassioneerde fans.”