“Voortbestaan AT5 bedreigd”

at5Het Commissariaat voor de Media heeft negatief geoordeeld over de fusie tussen RTV Noord-Holland en de Amsterdamse zender AT5. Dit bericht de Volkskrant vandaag.

De samenwerking en het voortbestaan van AT5, dat financieel afhankelijk is van RTV Noord-Holland, worden hierdoor bedreigd. Dat blijkt uit een intern verstuurde mail naar medewerkers van AT5, die in handen is van de Volkskrant.

In de mail die in handen is van De Volkskrant schrijft Paul van Gessel, sinds 1 februari de algemeen directeur van RTV Noord-Holland en AT5: ‘Ik heb vrees ik een minder prettige mededeling. Het commissariaat van de media heeft de huidige juridische structuur tussen RTV N-H en AT5 afgewezen. Een uitspraak met de nodige mogelijke consequenties.’

Die mogelijke consequenties zijn dat de samenwerking tussen de twee zenders wordt ontmanteld en dat het voortbestaan van AT5 met zijn huidige financiƫle middelen in gevaar komt.

‘RTV Noord-Holland is door deze uitspraak nu feitelijk illegaal bezig en is indien er geen houdbare constructie wordt aangedragen gehouden om de samenwerking te ontmantelen’, schrijft Van Gessel aan zijn medewerkers. ‘Dat zou voor zowel AT5 (dat stand-alone niet levensvatbaar is) als voor RTV N-H (dat op veel fronten grote synergievoordelen heeft door de samenwerking) een zeer schadelijk scenario zijn. Zover moeten we het dus nooit laten komen.’

Lees verder via de Volkskrant