Radio 1 blikt terug met jaaroverzicht

nporadio1Radio 1 presenteert vandaag op Tweede Kerstdag traditiegetrouw het geluid van 2013, het Radio 1 Jaaroverzicht. De luisteraars van Radio 1 horen compilaties van grote nieuws- en sportgebeurtenissen van 2013. De publieke nieuwszender zendt het belangrijkste nieuws van de afgelopen twaalf maanden uit binnen- en buitenland in chronologische volgorde uit. Ook wordt stilgestaan bij bekende mensen, die dit jaar zijn overleden.

Het Radio 1 Jaaroverzicht wordt op donderdag 26 december van 09.00 tot 15.30 uur uitgezonden. Luisteraars horen compilaties van grote nieuwsgebeurtenissen, afgewisseld met muziek. De items gaan onder andere over het aftreden van Koningin Beatrix en de kroning van Willem-Alexander, de burgeroorlog in Syriƫ en de tyfoon op de Filipijnen.

Ruimschoots aandacht gaat uit naar alle sportieve hoogtepunten van 2013, waaronder het succes van Sven Kramer, de honderdste Tour de France en de WK’s zwemmen, turnen en wielrennen. Radio 1 herdenkt bekende (wereld)burgers die dit jaar zijn overleden, waaronder Rita Reys, Kees Brusse, Lou Reed, Margaret Thatcher, Herman Emmink en Nelson Mandela.

Een totaaloverzicht van de bijna 40 montages uit het jaaroverzicht komen online en zijn terug te luisteren via www.radio1.nl