Radio 10 bestaat 30 jaar en draait verzoeknummers

Vandaag, woensdag 4 april, bestaat Radio 10 al weer 30 jaar. De oudste commerciële radiozender van Nederland geeft op deze feestdag de zender aan de luisteraar, zij bepalen de hele dag wat er gedraaid wordt op de radiozender. Via de site van de radiozender en via de studio kunnen de favoriete hits worden doorgegeven.

30 jaar

Radio 10 begon op 4 april 1988 met uitzenden en is daarmee de oudste, nog bestaande, commerciële radiozender van Nederland. De zender begon met commerciële radio in de tijd dat dit eigenlijk nog verboden was, maar via een zogenaamde U-bocht constructie via Italië was Radio 10 toch te ontvangen in Nederland. Het station was een initiatief van voormalig VARA-diskjockey Jeroen Soer.

Tijdje van FM

Radio 10 is een tijdje weggeweest van de FM, maar was wel te ontvangen via de kabel en ether. Sinds 2013 is de commerciële radiozender weer overal in Nederland te ontvangen via de FM en sindsdien is het aantal luisteraars verdubbeld. De zender heeft nu meer dan 1,7 miljoen verschillende luisteraars per week. Afgelopen februari werd de Marconi Award voor Beste Radiozender door de vakjury toegewezen aan de jarige radiozender.

Luisteren

Radio 10 is in heel Nederland te beluisteren via FM en / of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Op internet biedt het radiostation ook nog een groot aantal themazenders.

Audio: